4 Helende wandelingen Omgaan met verlies.

Omgaan met verlies vraagt heel veel van je. Enerzijds de gevoelens van pijn, verdriet en onzekerheid toelaten. En anderzijds ook tijdig een pauze voor behoefte aan rust, ruimte en ontspanning. Verlies vraagt ook om het verstevigen van je draagkracht, zodat je ook alle gevoelens werkelijk kunt dragen. Naast de oefeningen voor inzicht is er veel ruimte voor stilte en ontspanning.

1e Wandeling: In deze wandeling ga je “ja” zeggen voor dat wat je voelt.
Verdriet kan je overweldigen waardoor je de neiging krijgt het weg te duwen. Door op respectvolle wijze contact te maken met dat wat je voelt krijg je innerlijk weer ruimte. Daarnaast wordt er aandacht gegeven aan het verstevigen van je draagkracht.

2e Wandeling: Naast het verdriet kan je worden overvallen door gevoelens van zelfverwijt. Het gevoel dat je het anders en beter had moeten aanpakken. Deze wandeling laat zien dat heel veel juist wel is goed gegaan en het belangrijk is om ook hier aandacht aan te schenken.

3e Wandeling: in verlies speelt vaak een gevoel mee je niet gezien voelen in de pijn en het verdriet. Soms kan een verkeerde opmerking of een bepaalde gebeurtenis hard aankomen. Deze wandeling geeft inzicht dat dit iets is van de ander en dat je de pijn nog altijd met je meedraagt. Door hiermee aan de slag te gaan schept ruimte voor meer draagkracht en evenwicht.

4e Wandeling: Deze wandeling is er aandacht voor de innerlijke criticus. Een stem vol van zelfverwijt kan juist in een periode van rouw om aandacht vragen. Door deze te erkennen en de stroom van kritiek om te buigen naar vriendelijkheid daarmee openen we onze heilzame bron van innerlijke liefde.

Als je wilt kun je onderweg een notitieblokje meenemen voor aantekeningen. Tijdens een wandeling gebeurd er zoveel en als je het opschrijft kun je de inzichten thuis weer nalezen.

Deze wandelingen zijn individueel en kunnen als traject of per onderwerp worden gekozen.

De kosten zijn 75 euro per individuele wandeling.

Een traject 4 wandelingen kunnen op eigen tempo worden gewandeld.
Kosten 275 euro.

Een wandeling wordt nu ondersteunt door een gratis ontspanning cd.